19 Kasım 2010 Cuma

""Keşkül Tarifi"'

Malzemeler:
1-Litre süt.
1 su bardağı pirinç unu.
200-Gr seker.
2-Yumurta sarisi.
1 paket vanilya .
1-Kahve fincani dovulmus halep fistigi.
1/2- Baradak su.
Yapilisi:
Sut ve sekeri bir tencerye koyun.Orta isili ateste karistirarak sut kaynayincaya kadar pisirin.
Sut kaynayinca atesten alin.
Diyer tarftan ,nisasta ( pirinc unu ,1/2, dardak suyu derin bir kabin icerisine koyup catalla cirparak ezin,
Bu nisastayi yumurta sarilarini da katip tekrar cirpin.
nisasta yumurta karisimini kaynamakta olan sute yavas yavas ve bir taraftan da karistirarak ilave edin.arda sirada karistirarak 5 dakika daha pisirin ve ocaktan alin.
kaselere paylastirin sogumaya birakin. uzerine halep fistigi ,veya arzunuza gore hindistan cevizi ,badem ,findik koyup susleyebilirsiniz ,
Hepinize afiyet seker olsun iyi gecler tatli ruyalar dilerim sevgiler.

3 yorum:

maria dedi ki...

FOARTE BUN
FELICITARI
TE IMBRATISEZ CU MULT DRAG
MARI

Unknown dedi ki...

AYY cook guzel gozukuyor. Bunu yapmam lazim.

Çağatay dedi ki...

Teşekkürler :)