10 Ekim 2012 Çarşamba

"""Milfoy Pastasi""

Milfoy pastasi:
Malzemeler.
 6-tane hazir milfor hamuru.
Kremasi icin;
2-su bardagi sut.
 1-su bardagi toz seker.
 2-tane yumurta.
 2-corba kasigi un.
1-corba kasigi nisasta.
1-paket vanilya. uzeri icin.
 2.3 corba kasigi putrasekeri.
 Yapilisi;
Donmus milfer hamurlarini iyice cozulmesini bekliyelim. masanin uzerine hafif un serpelim,milfoy hamurlarini ikiserli olarak hafiften ust uste getirelim, merdane ile acarak inceltelim, hamurlari yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirelim. onceden isinmis 180 derece firinda kizarincaya kadar 15,20 dakika bekliyelim. Kremayi hazirlamak icin sutu kucuk bir tencereye koyun, yumurtalari cirpin, seker ,un, ve nisastayi ilave edip devamli karistirmak suratiyle koyulasana kadar kisik ateste pisiriniz.vanilyayi ilave edip ocaktan alin ve sogumaya birakiniz. Milfoy hamurlarindan birinin uzerine bir kat halinde krema surup ikinci kat milfoyu yerlestirin, ve tekrar krema koyarak son milfoyu kremanin uzerine kapatin. pastayi 3 parmak eninde olacak sekilde dikkatlice dilimleyin. bir cay suzgeci kullanarak milfoy pasta dilimleri uzerine putrasekerle kapatiniz . istersenin iki kat da yapabilirsiniz degerli costlarim uzun zamandir yapmak istedigim ve pastahaneye gittigim zaman severek yedigim milfoy pastasini artik evimde yapiyorum ve sizlerle paylasmak istedim cocuklarinizin ve sizlerinde severek yiyebilecegi nefis bir pasta hepinize afiyet seker olsun sevgiler:)

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Hayirli aksamlar canim ellerine saglik .hayirli aksamlar.

huuuubakbi dedi ki...

ablacım şahane olmuş ben milföy sevmem ama bu çok hoşunma gitti deniyeceğim