4 Ocak 2010 Pazartesi

""" Enginar Dolmasi"""


MALZEMESI;
6-tane enginar
200 gr-kiyma,
1/2- demet maydanoz,
2-tane domatez,
1-bas sogan,
1/2-bardak pirinc,
1-kasik domatez salcasi,
6-7 kasik sivi yag
biraz tuz,biraz karabiber,
2-tane limon ,ve su,
YAPILISI:
ilk once enginarlari kart olan kisimlari uzerinden alalim,icerisini biraz aldiktan sonra yikayip suzulmesini bekleyiniz,kiymayi kiyilmis sogan kiyilmis dometez ,kiyilmis maydanoz pirinc ve tuz yag limon karabiber hepsini karistiriniz ,yaprak dolmasi yapar gibi hazirlayiniz ,suzulmus enginarlari biraz yagda kizartalim (cok kizartmayalim) bir tencereye siralayip hazirladigimiz karisimdan enginarin icini dolduralim,uzerine bir tabak orterek kapatiniz uzerinden biraz tuz ve ortecek kadar su koyunuz kisik atesde 1,1,bucuk saat pisiriniz , pistikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz arkadaslar,(not,enginarin yapraginin alt kismini yiyebilirsiniz cok lezetlidir (Kibrisa ozgu enginar dolmasi oldugunu biliyorum dilerim sizlede begenirsiniz kucak dolusu sevgiler,yaseminlerim.

5 yorum:

bulbulun yeri dedi ki...

Canım,
ellerine ağlık. Hiç yemedim. Çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerinize saglik enginar dolmasini hic denemedim afiyetler olsun .

Aramiza hos geldiniz. Güzel bir hobiy zamanla aliskanlik güzel doslar ediniyorsunuz .Hersey gönlünüzce olsun sevgiler canim

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim bende seni takip ettigim arkadaslarimin yani na bu güzel blogunuzu aliyorum sevgiler canim

htttp://belguzarannne.blogspot.com dedi ki...

merhaba engınar dolamn harıka ellleıne sağlık sevgıler

http://eminedantelorgu.blogcu.com/ dedi ki...

merhaba
canım benim herşey çok güzel ellerine saglık
saglıklı hayırlı yıllar diliyorum sevgiyle kalllllll
http://eminedantelorgu.blogcu.com/