PATLICAN MACUNU;;;
MALZEME.;;50-TANE PATLICAN,,1,1/2,KILO SEKER.
2-ADET VANILYA.,2 BUYUK KASIK KARANFIL,,,KIREC,,
YAPILISI,,,macunluk patlican varsa ,yada kullandigimiz patlican olur fakat kucuk olsun,,patlicanlari soyup limonlu suya koyunuz,,kararmasin,,limonlu sudan cikarip yikayiniz,,1,avuc kirecli suda 2 saat bekletiniz,daha sonra patlicanlari iyice yikayiniz buyuk bir tencerede uzerii ortecek su koyup atese koyunuz kaynamaya baslayinca ,10 dakika birakin ,yine patlicanlari suzunuz,ve yine su koyup ayni islemi yapiniz 3,kere olsun ,evet islam bittikten sonra,patlicanlari buyuk tencerede birakiniz,uzerine 1,1/2 kilo sekeri dokunuz, patlicanlarin uzerine su dokunuz ,suyu bol koyunuz ,2 paket vanilya ,karanfil ,ve kirmizi renk kounuz ,biraz beklettikten atese koyunuz ,orta ateste kaynatiniz sonra tasma yapiyor,kaynamaya baslayinca sekerinin ,iyice eredigine emin olunuz arada bir karistimayi unutmayiniz ,guzel ce akidelendigi zaman ,,serbetinin kivamina bakiniz,tadina bakiniz tadi az gelirse ,biraz seker ilave ede bilirsiniz ,guzelce kaynatiniz ,,soguduktan sonra yiyebilirsiniz ,misafirlerinize de ikram edebilirsiniz yaninda bir bardak su koymayi unutmayiniz arkadaslar,,kibrista bir cok evde bu tur macunlar mutlaka vardir ,,sizlerinde denemenizi tavsiye ederim ,begeneceginizden eminim,,afiyetler olsun canlarim,,sevgiler yaseminlerim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder