30 Aralık 2009 Çarşamba

""""ic pilav"""


ic pilav;
malzemeler;
400,gr pirinc.
3,adet sogan.
20 gr fistik.
20 gr dolma uzumu.
30 ml zeytin yagi.
800 gr ml tavuk suyu.
hindi cigeri.
seker.
tarcin.
karabiber.
tuz.
Yapilisi;
Pirincleri yikayip sicak suya koyun.Uzumleri ayiklayip sicak suya yatirin.
Soganlari dograyin,cigerleri yikayip kurulayin ve kusbasi dograyin.
Tencereye zeytin yagini koyun ve isininca fistiklari ekleyip cevirin.Renkleri donmeye baslamadan soganlari ilave edin.
Yumusayana kadar cevirip suzdugunuz pirincleri ekleyin .Pirincler hafif kitirdayana kadar fazla hirpalamadan cevirin .Uzumleri suzup ilave edin.Birkac kere daha karistirip kaynar tavuk suyunu ve cigerleri ekleyin.
Tuz karabiber ,tarcin, ilave edin kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin.Ustune kagit havlu orterek tencerenin kapagini kapatin ve dinlenmeye birakin .Hindi ile servis yapin ic pilav hem sicak hem soguk olarak yenebilir.yilbasi sofralarinin vaz gecilmez ikilisi hindi ,nin icine de doldurulup guzel bir gorunum elde edebilirsiniz arkadaslar .hepinize afiyet seker olsaun Mutlu yillar dilerim sevgiler.( resim nettendir.

1 yorum:

htttp://belguzarannne.blogspot.com dedi ki...

gunaydın tatlın harıka görünüyor elınıze sağlık sevgıler