3 Şubat 2010 Çarşamba

""Sekerpare""

"SEKERPARE"
MALZEMELER"
1-ADET SANA YAG.
1-YUMURTA.
2-KASIK IRMIK.
1-ADET YUMURTA.
1-VANILYA.
1-BUYUK KASIK YOGURT.
ALDIGI KADAR UN.
BIRAZ BADEM VEYA FISTIK.
SURUP ICIN.
2-BARDAK SEKER .
2-BARDAK SU.
YAPILISI.
Serbetimizi hazirlayip sogumaya birakalim.
Bir orta boy kabin icerisinde sana yagi irmik yogurt yumurta vanilyayi hep birlikte yogurup kulak memesi kivamina getirip 5 dakika dinlendirip kucuk parcalara kesip avuc icerisnide oval sekil vererek tepsimizin icerisine koyalim agartilmis babemlerinizi birer tane uzerine koyup , 170 derce isinmis firnda uzeri pembelesinceye kadar pisirelim pisdikten sonra firindan alip soguk surubun icerisine atip icerisi surup cekince sekerpareleri  duz bir servis tabagina cikarip ,soguyunce servis yapabilirsiniz ,arzu ederseniz buzdolabinda sogutabilirsiniz, canlarim  http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ ev sahipligini yapan arkadasimin duzenlemis oldugu   53.porselen-demlik-cay-saati-etkinligine gonderiyorum kibristan kucak dolusu sevgiler yaseminlerim.

2 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

ablacığım ellerine sağlık çok teşekkürler.bu güzel şekerparelerin yayında.
gene beklerim.gelibolu dan kıbrıs a sevgiler selamlar

Lexi_penitas dedi ki...

Kalimera! I am Yiannis from Limassol. I would like to have some of your recipes in english. Like for example the tahini kourabiye. Is it possible to translate?

Thank you