8 Şubat 2010 Pazartesi

""Bezelye Yahni""



Bezelyelye Yahni:
Makzemeler:
1-Kilo bezelye.
300 Gr kuzu eti.
1-bas sogan.
1-kaisk dometes salcasi.
1/2/ kahve fincani sivi yag.
biraz tuz.
biraz limon.
4-5-bardak su.
Yapilisi;
Bir tencereye sivi yagi koyup kusbasi kesilmis kuzu veye dana etimizi hafif kizartalim ,kucuk kesilmis soganimizi ilave ederek pembelesinceye kadar kizartalim bezelyeleri katarak biraz karistirip suyumuzu ilave ederek orta ateste pisirelim kaynamaya baslayinca kisik ateste pisirelim ,pisince tuz ve limon ilave ederek bir ,iki dakka daha pisirelim pisdikten sonra sicak sicak servis yapip yaninda pilav ve yogutla afiyetle yinebilirsiniz canlarim, afiyet sekerler olsun sevgiler.

Hiç yorum yok: