17 Mart 2010 Çarşamba

""Pazi Dolmasi""

""Pazi Dolmasi;
Malzemeler;
1/2- Kilo kiyma.
1-Kahve fincani pirinc.
2- Tane kizarmis domates.
1/2- Demet maydonoz.
1- Sogan.
1- Kahve fincani sivi yag.
1- limon suyu.
Biraz tuz, Biraz karabiber.
1-Kasik domates salcasi.
2- Bag pazi.
su .
Yapilisi;
once pazilari dallarindan ayirip iyice yikayip sicak suda haslayip bir kenara koyun beklesin.
Derince bir kaba kiymayi iyice yikanmis pirinci ince dogranmis sogan ve kup kup dogranmis
domatesleri maydonozlari ince ince kiyip karisiminin icine ve limon sivi yag tuz karabiberi salcayi da koyup
iyice karistirip pazi yapraklarimiz harcimizdan koyup iyice kenarlarini ice koyarak sarip bir tencereye siralayiniz .
uzerine ortecek kadar su koyup uzerine bir tabak ortup kisik ateste pisene kadar bekleyiniz .yemegimiz pisince yaninda yogurtla
afiyetle yiyebilirsiniz hepinize afiyet seker olsun sevgiler..

Hiç yorum yok: