5 Eylül 2010 Pazar

""Sulu Muhallebi""

Sulu Muhallebi:
MALZEMELER.
5-Corba kasigi nisasta(misir nisastasi)
5-Su bardagi su.
Uzeri icin.
Biraz gul surubu.
Biraz su.
Yapilisin .
Bir tencereye suyumuzu koyup nisastayi ilave ederek atese koyunuz .
Orta ateste muhalleb kivamina gelene kadar pisiriniz.
Pistikten sonra 10 ,dakika daha iyice karistirarak iyice kivamina gelmesini bekleyiniz ..
Fazla derin olmayan veya kucuk muhallabi tabaklarina 1,1/2 ,cm buyuklugunde dokerek buzdolabnda sogumasini bekleyiniz .
soguyunca muhallebilerinizi keserek uzerine ortecek kadar su ve gulsurubu ilave edip karistiriniz sonra afiyetle yiyebilirsiniz .
Bu yaz gunlerinede icinizin ferehlamasi icin denemenizi tavsiye ediyorum hayirli iftarlar canlarim.
(Her bardak suya ,Bir corba kasigi nisasta istediginiz kadar yapabilirsiniz)
Degerli arkadasim duzenlemis oldugu  http://www.mintininmutfagi.blogspot.com/  HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİNİN 5.Sİ OLAN SAHUR LEZZETLERİ ETKİNLİĞİNe GONDERIYORUM:

3 yorum:

CAFE PEPELA dedi ki...

Es-Selam..
Değişik bir tat olsa gerek,muhteviyatında gül şurubu olması ilgimi çekti:)
Afiyet,bereket,şifa olsun.
Cici kandiller

mintininmutfağı dedi ki...

CANIMIN İÇİ ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK.ÇOK DEĞİŞİK GÖRDÜM.ETKİNLİĞİN SON GÜNÜ ŞAHANE OLDU İNAN.KATILIMLARIN İÇİN TEŞŞEKKÜR EDİYORUM ÇOK.SEVGİLER.TARİFİN YAYINDA

anneanneninemekleri dedi ki...

Çok güzel görünüyor pembiş pembiş,ellerine sağlık.Kadir geceniz mübarek olsun.