15 Kasım 2010 Pazartesi

""Tel Kadayifi Yufka Sarmali""

Malzemeler"

4- Adet hazır yufka.
1-kilo tel kadayıf.
250 -gr. tereyağı. ( sana yag)
4- Çorba kaşığı sıvıyağ.
3- Su bardağı ceviz içi.
Şerbeti İçin;
5-1/2- Su bardağı toz şeker.
5-1/2- Su bardağı su.
1- Çorba kaşığı limon suyu.

"" İlk işlem olarak şerbet hazırlanır; su ve şeker kaynatılır, kıvam almaya başlayınca limon suyu katılır, birkaç dakika daha kaynatılır, ateşten alınır.
"" Tereyağı eritilir, ılıyınca tel kadayıfların üzerine dökülür. Kadayıf didik didik yapılarak tereyağı ile karışması sağlanır.
'' Tereyağlı kadayıfın üzerine iri dövülmüş ceviz eklenir, iyice karıştırılır. Hazırlanan iç, 4 eşit parçaya bölünür.
"" Hazır yufka tezgaha yayılır, yuvarlak kısımları kesilerek kare haline getirilir. Yufkaya sıvıyağdan 1 çorba kaşığı kadar sürülür. Kesilen kenarlar da yufkanın üzerine dağıtılır.
"" Yufkanın üst kısmına hazırlanan tel kadayıflı için çeyreği uzunlamasına konur, düzeltilir, sıkı sarılarak rulo yapılır.
"" İlk hazırlanan yufka bir kenarda beklerken, diğer 3 yufkaya da aynı işlemler uygulanır.
'' İlk hazırlanan yufka 2 parmak kalınlığında kesilir, kadayıflar görünecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine sıkı sıkı dizilir.
"" Diğer hazırlanan rulolar da yapılış sırasına göre aynı işlemlere tabi tutulur.
"" Bütün sarmalar hazır olunca, tepsi önceden ısıtılmış 185 derece fırına verilir, hafif pembe renkte pişirilir.
"" Fırından çıkan yufkalı kadayıf sarmaları, biraz ılıyınca üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
"" 5 saat sonra servis yapılabilir.ilk defa yaptim cok nefis oldu canlarim denemenizi tavsiye ederim.
  Bayram tatlimiz herkese yetecek kadar var buyurunuz  afiyet seker olsun.
Tum Dostlarimin Arkadaslarimin .Kurban Bayramini En icten Dileklerime kutluyorum Hayirli Bayramlar.  Kibristan Kucak Dolusu Sevgiler.

2 yorum:

huuuubakbi dedi ki...

ablacim çok harika gözüküyor, ellerine sağlık daldim ben tepsiye haberin olsun

vintageduygular dedi ki...

Nefis görünüyor,ellerinize saglik ;)