26 Kasım 2012 Pazartesi

"'Haşhaşlı Islak Pasta Tarifi""

kek için:
 Malzemeler:
4- yumurta .
1- su bardağı irmik.
 1- su bardağı Haşhaş.
 1- su bardağı un.
 1- su bardağı sıvı yağ.
 1- su bardağı süt.
 1- paket kabartma tozu .
2- paket vanillin .

şekeri şerbeti için:
1-5 bardak su .
1-5 bardak şeker.

 2-kaşık limon suyu kreması için:
3-paket sıvı krema (600 gr
3-paket krema sertleştirici .
2- paket vanillin şekeri
.
 Yapılışı:
Öncelikle Fırınımızı 175 derecede ısıtalım.Keki icin Yumurtalarla vanillin şekerini 2-3 dakika kadar çırpın, devamlı çırparak diğer kek malzemeleri ekleyin.Yağlanmış fırın tepsisine döküp üzeri kızarana kadar pişirin. Bu arda şerbetini hazırlayın ve kekin üzerine eşit şekilde dökün.Kekde şerbetide ılık olacak. Kreması için gerekli malzemeleri mikser ile sertleşinceye kadar çırpın ve spatula ile tüm kremayı pastanın üzerine düzgünce sürün. 1-2 saat budolabına kaldırıp bekletin. Servisten evinizde bulunan herhangi bir meyve veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz hepinize mtlu bir hafta dilerim sevgiler:)

1 yorum:

filizinhobileri dedi ki...

bunu benc-de çok beğniyorum hafif tatlı bu bramzan yapamdım ama:(sayfan harika canım