15 Şubat 2016 Pazartesi

''''''Vişneli Cheesecake ''''



Vişneli Cheesecake
2 paket burçak bisküvi
100 gr margarin(arzuya göre tereyağı)
 2 paket labne peyniri
 4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 paket Vanilya
 Üstü için
 Dondurulmuş vişne (yaklaşık 1 su bardağı)
 1 su bardağı vişne suyu
 3 tatlı kaşığı şeker
 2 tatlı kaşığı nişasta
Yapılışı.
 Bisküvileri rondodan geçirirken margarini de ilave edin. Toz haline gelsin. Elinize aldığınızda hafif şekil alıyorsa yağı yeterlidir. Bunun için kelepçeli kalıp gerekiyor. Alt tabana bu bisküvileri koyarak kaşık yardımıyla bastırın. Düz bir zemin hazırlayın. Buzdolabında 15 dk bekletin. Peynirli karışımın yapılışı 4 yumurtanın sarısını ve aklarını ayırın. Sarısının üzerine şeker ilave ederek mikserle çırpın. Sonra labne ile yoğurdu ekleyip kısık ayarda çırpmaya devam edin. Farklı bir kapta yumurtanın akını kar haline gelecek kadar çırpın vanilya ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Sonra bu karışımı labneli karışıma tahta kaşıkla ilave edip yavaş yavaş karıştırın. Buzdolabına koyduğunuz bisküvilerin üzerine bu harcı dökün. Önceden ısıttığınız 170-180 c lik fırında 1 saate yakın pişirin. Üstü hafif kızarsın yeter. Üstü için Tavaya vişne suyunu döküyoruz. Nişasta ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Hafif kıvam aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Cheesecake pişip soğuduktan sonra vişneleri tek tek diziyoruz. Vişne sosunu yavaşça döküyoruz. Her yeri kapladıktan sonra arzuya göre şekil verebilirsiniz. 1 gün bekletiyoruz ve afiyetle yiyebilirsiniz arkadaşlar bizim aile severek yediğmiz bir
pastadır :)

Hiç yorum yok: