8 Nisan 2012 Pazar

"""""Zeytinli Ekmek""""

Kibris usulu zeytinli ekmek (zeytinli bitta),,
MALZEMESI:
1-kilo un,
2-bardak zeytin,cekirdekleri cikmis
2-bas buyuk sogan
yarim demet nane
2-bas sogan
3/4-bardak sivi yag
biraz tuz
2-kasik pakmaya,
uzerisi icin susam
YAPILISI:
Bir buyuk kabin icerisine unu koyunuz bir bardak ilik suyun icerisine 1,kasik seker ve mayayi koyup karistiriniz unun icerisine koyup mayanin kabarmasini bekleyiniz ,kabarinca ilik su ilave edilerek yogurunuz 3/4 bardak yagi ilave ederk yogurunuz kiyilmis soganlari naneleri ve zeytinleri ilave ederek iyice karistiriniz,cok yumusak olmasin ,yaglanmis siniye dokerek yayiniz uzerine susam dokup,160 derece isinmis firinda pembelesinceye kadar bekletin ici iyice pimesi gerekli, pistikten sonra 10,dakika bekledikten sonra servis yapabilirsiniz,,,dilerim begenirsiniz arkadaslar,dilerseniz,icerisine kibris hellimi de koyabiirsiniz,sevgiler,
Cok degerli arkadasimin  http://www.safiyeile.blogspot.com/  duzenlemis oldugu Yöresel Lezzetler Etkinligine gonderiyorum kibrista her evde herzaman yapilan zeytinli ekmek bir kere yiyen her zaman istiyor haydi bayanlar mutfaga kibrisin meshur ekmeginden yiyelim ..sevgiyle kalalim hayirli aksamlar dilerim sevgiler:))

Hiç yorum yok: