8 Ocak 2010 Cuma

""""Hellimli Pasta"""


Hellimli Pasta;
Malzemeler;
4,yumurta.
1/2 bardak sut.
1 bardak yogurt.
3/4 sivi yag.
1,buyuk hellim ( kup halinde kesin.)
1 pekingpovder,( kabartma tozu )
2 pottokalin suyu ve kabugunu rendeleyin.
3-veya 4, bardak un. (Hamur cok sivi olmassin
1/2 dardak cekirdeksiz uzum .
Bir tutam tuz;
biraz kurutlulmus veya taze nane.
Yapilisi;
bir kabin icinde yumurtalari
iyice cirpiniz ,yogut,sut,yag, portokal suyunu ve kabuklarini rendeleyip karisimin ilave edip karistiriniz ,azar azar unu ilave ederek peking povder katin karistirinizkup kup kesilmis hellimi ve nane ilave edip karistiriniz cekirdeksiz uzum ilave edip yine karistiriniz hellimli kekimiz cok kati olmasin kek kivaminda olsun.yaglanmis tepsimize yayiniz ve duzeltim 170 derece isinmis firinda guzelce kizarincaya kadar bekleyiniz .( kabarma suresinde firini acmayalim)))guzelce kizarinca firinda cikarip biraz soguyunca servis yapip afiyetle yiyebilirsiniz arkadaslar kibrista her evde yapilan bir hellimli kektir...

Hiç yorum yok: