.
KABAK BOREGI.
MALZEMELERI;
1/1/2-BAL KABAGI.
1/1/2-KILO UN.
3-BARDAK SEKER.
1/2- BARDAK SIVI YAG.
1-BARDAK PIRINC.
1/1/2-CEKIRDEKSIZ UZUM.
2-KASIK PAK MAYA.
BIRAZ TARCIN .
ADIGI KADAR SU
YAPILISI;
(6-saat bekletiniz )geceden kabaklarinizi kucuk kucuk dograyiniz bir kabin icerisine 3 bardak sekeri 1-badak yikanmis pirinc,i ve 1/2,bardak sivi yag koyunuz ve sabaha kadar bekletiniz ,arada sirada bir karistiriniz seker iyice kabaga karissin,sabah suyunu bir suzgecten iyice suzunuz,,
Hamuru ekmek yapar gibi mayalayip iyice yogurup bekletelim iyice kabarsin,hamurumuz olunca kucuk parcalar kesip oklaviyla pogaca gibi 20 cm buyuklugunde hamur acalim ,geceden hazirladigimiz kabagi bir suzgecten suyunu suzelim icerisine cekirdeksiz yikanmis uzumu biraz tarcin koyunuz kabagin tadi az gelirse biraz seker ilave edebilirsiniz ,hazirladigimiz harcdan 3-kasik koyup pogaca kapatir gibi kenarlarini devirerek kapatiniz,firin tepsisinin alt kismina foil kagidi koyunuz uzerine borekleri diziniz 160-derece isinmis firinda pembelesinceye kadar pisiriniz ,pistikten sonra 10 -15,dakika sonra servis yapabilirsiniz nefis
bir borek arkadaslar kibrista cok sevilen kabak boregi dilerim sizlerde begenirsiniz ,Kibristan kucak dolusu sevgiler yaseminlerim.
3 yorum:
ellerine yüreğine sağlık canım nefis bir börek.güzel bir hafta diliyorum....
yasemincim dipkarpaza giderken mor menekşe köyünde harika bir restorant vardı.kerevizden nefis bir meze yapıyorlardı belki biliyorsun içinde havuç hardal mayonez kereviz turşusu filan vardı.mezenin ismi bir türlü aklıma gelmiyor eğer biliyorsan tam tarifini ve ismini eklersen çok sevinirim.çok öpüyorum.izmirden kucak dolusu sevgiler.
canım merhaba
sitemde ödülün var
sevgiler
http://eminedantelorgu.blogcu.com/
Ziyaretiniz beni cok sevindirdi.Umarim daha cok gorusuruz.Borek harika olmus elleriniz esaglik.
Sevgiler,
Sefa
Yorum Gönder