15 Ocak 2010 Cuma

"""Kiymali Pogaca"""


Kiymali Pogaca;
Malzemeler:
3- Yumurta.
1-1/2-bardak sivi yag.
3-Bardak yogurt.
1-Kabartma tozu.
Biraz tuz.
Aldigi kadar un.
"ic malzemeler"
1/2- Kilo kiyma .
1/2 demet maydonoz.
1-tane iri sogan.
1/2/-kahfe fincani sivi yag.
1- Yumurtanin sarisi.
Yapilisi .
Bir tavaya yarim kahfe fincani yagi koyup kiymamizi ilave edelim kucuk kucuk dogranmis soganimizi ilave ederek iyice solmasini bekleyelim hafiften kizarinca dogranmis maydonozu da icine katarak karistiriniz biraz tuz ve biraz karabiber ilave ederek karistirip sagumasi icin bir kenarda bekletelim .Bir buyuk plastik kabin icine yumurtalari kirip yorut ilave ederek bi kasikla karistiriniz yagi ilave ederek biraz tuzu kabartma tozunu da ilave ederek karistiriniz azar azar unu ilave edilerek kulak memesi kivaminda olunca hamurumuzu biraz bir pecete ortup dinlendilerim.
Dinlemis hamurumuzdan kucuk parcalar keserek merdaneyle 10-cm buyuklugunde daire buyuklugunde acip sogumus kiymali harcimizdam bir buyuk kasik karisim koyup kapatalim kenarlarini catalla bastirip iyice kapatiniz ,yaglanis tepsiye siralayip bir yumurta sarisini cirpip bir fircayla pogacamizi uzerine surunuz islem bitince 160-derece isinmis firinda uzeri pembelesinceye kadar kizartiniz kizaran pogacalarimzi soguyunca sicacik bir cayin .soguk bir kola veye bir limonatanin yaninda afiyetle yiyebilirsiniz arkadaslar sevgiler..

1 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

Harika gorunuyor,ellerinize saglik.
Sevgiler,
Sefa