8 Şubat 2010 Pazartesi

""Bulgur Pilavi""y


Bulgur Pilavi"
Malzemeler;
2- Bardak bulgur.
1/2-Bardak sehirge.
1-Bas sogan.
1/2 -Kahve fincani sivi yag.
2-tane domates.( kizarmis)
1- tavuk magi.( bulyon)
4- bardak su.

Biraz tuz.
Yapilisi;
Bir tencereye sivi yagimizi koyup orta ateste isitin icerisine kucuk kucuk dogrenmis soganlari ve sahirgeyi katip pembelesinceye kadar bekleyiniz,kizmarmis domatesleri rendeleyip malzemenin icerisine ilave ederek kizartiniz suyu ilave ve tavuk blyonu ilave ilave ederek suyun kaynamasini belkleyiniz kaynayan suya biraz tuz kayun agiz tadiniza gore,ayiklanmis bulgurumuzu suyumuzun icerisine katarak kisik ateste iyice suyunu cekene kadar bekletiniz .tencerenin kapagini kapali tutalim ,iyice suyunu ceken pilavimiz bir iki karistirip uzerine bir kagit pecete koyup kapagi kapatiniz ve iyice pilavimiz acilana kadar bekleyiniz ,5,10 dakika sonra servis yapabilirsiniz arkadaslar hepinize hayirli bereketli guzel bir hafta gecirmenizi diliyorum sevgiler.

1 yorum:

http://belguzarane.blogspot.com dedi ki...

selam canım bulgur yenmezmı ama yalnız yenmıyor paylaşımına teşekkürler