17 Şubat 2010 Çarşamba

""Firinda Etli Patates Kebabi""

FIRINDA ETLI  PATATES  KEBABI;
MALZEMELER:
1/2-kilo kuzu eti
1- Kutu Mantar konserve(kucuk)
2-Tane havuc.
4- Tane patates.
1- Tane iri sogan.
2-Tene yesil biber carliston.
1-Tane kizarmis domates.
1-Yemek kasigi domates salcasi.
1-Kucuk bardak sivi yag..
Biraz karabiber,Biraz kekik ,Biraz tuz.

YAPILISI;
Once etler 4,parcaya kesilir  patatasler soyulup yikaninca iki veya dort parcaya kesilir payreks bir tepsiye yerlestirilir uzerine  bir kutu konserve mantarin suyunu suzup ilave edilir havuclar yikanip soyulduktan sonra kup kup kesilerek biberlerimizi de yikayip dort parcaya keserek malzemeye karistirilir bir bardak suda salcamizi eritip malzemenin uzerine dokelim yagimizi baharatlarimizi da koyup tekrardan uzerine su ilave edelim patatesleri ortecek sekilde soganlarimizi ve domateslerimizi ince ince kesp tarifimizin uzerine koyalim  arzunuza gore kapatilir sinide olursa uzerini kapatmadan da pisirilir .160 veya 180 derece isnmis  firina verip pisirelim en az 1-saat icinde veya 1-1/2 saat icinde yemegimiz pismis olacak arkadaslar pistikten sonra sicak servis yapilarak afiyetle yiye bilirsiniz ,yaninda salata cacik veya hummus  cok harika oluyor hepinize afiyetler olsun  sevgiler.

Hiç yorum yok: