25 Şubat 2010 Perşembe

"""HERSE""

HERSE;
MALZEMELER;
1-Orta boy tavuk.
1- Paket bugday herselik.
1- Orta boy sogan.
1-Corba kasigi Tereyag.
1/2- Cay kasigi limon.
tuz ve aldigi kadar su.
YAPILISI;
Bugbayi ayiklayim guzelce yikadiktan sonra yumusamasi icin suya koyun.
Daha sonra tavugu yikayarak limonlayin ve tencerede kaynatin.
iyice pisen tavugun kemiklerini ve derilerini ayirin.
Ardindan tavuklari iyice didikleyin.Tencerde kalan tavuk suyunu icerisine once ince ince
dogradiginiz saganlari bugdaylari ve tuzu ilave edin.Tuvuk suyunun miktarina gore su ekleyin ,
vekisik ateste  pisirmeye baslayin.Bugdaylarin uzerini ortmesi gerekir.
Eger bugdaylar pismezse tencereye sicak su ilave edebilirsiniz.Bugdaylar pisince icerisine didiklediginiz tavuklari ekleyiniz pilav kivamina
gelinceye dek bekleyiniz.
Son olarak da tencerenin icine belirtilen miktarda tereyagi ilave edin ve
uzun bir kasikla bugday ile tavugun iyice karismasi icin surekli karistirin.
Hersenin iyice pismesi icin 2.5 saat pismesi gerekiyor.
Herse pisince yarim corba kasigi limon koyarsaniz hem daha lezetli bir sonuc hem de herse daha acik bir renk alir.
Pisirdiginiz herseyi sicak olarek servis yapiniz.( kibrisa ozgu bir pilav cesidi olan herse genelikle
dugunlerde bayramlarda ve daver gibi ozel gunlerde yapiliyor .)
Herkese afiyet seker olsun .Bilmeyen arkadaslarimiz denemenizi tavsiye ederim .)Turkiye dedegisik bicimlerde yapilan bir cesit pilavtarifidir)

1 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim seninde kandilin mübarek tümdualarin kabul olsun