10 Şubat 2010 Çarşamba

""Patlican Kabak Karni Yarik""


Karni Yarik:
Malzemeler.
25o-gr kiyma.
3-Tane patlican.
3-Tane kabak.
1-Bas sogan.
Biraz maydanoz.
Biraz tuz.
Biraz karabiber.
1- limon.
1-Kasik domatez salcasi.
2-Tane dometez kizarmis.
1/2-bardak sivi yag.
Yapilisi:
Bir orta boy tavaya kiymamizi yarim bardak su koyarak biraz soldurunuz ve suzerek bir kenara birakiniz ,Tavamizin icerisine yarim kahve fincani yagi koyup isnmasini bekleyiniz kucuk kucuk kesilmis saganlarimizi pembelesince kiymamizi ilave edelim bes dakika kizartinca kucuk kup kesilmis domateslerimizi ilave ederek iyice soldurun maydonozlari keserek karisima ilave edip domates salcamizin yarim kasigini ilave ederek karistirip tuz limon karabiberi de ileve ederek karistirip atesten alip ilimasini beklerken,Patlicanlarimizin uzunlamasina ortasindan derince cizerek bir tavada birz sivi yagda kizartalim ,kabaklarimizin uzerinden ince bir tabaka uzunlamasina keserek kapak halinde alalim.icerisinden dolma oyar gibi icini alaip yine yagda kizartalim,Patlicanlarin icinde isterseniz ic kisma bir catal yardimiyala ice dogru ezerek yaptigimiz kiymali harcimizdan 2,3,kasik koyunuz kabaklarimizi da ayni sekilde doldurup bir tepsiye siralayaniz 1 yarim kasik salcayi 3,bardak suda eritip tepsimizin icerisene dokup eger su az gelirse su ilave ediniz 180,derce isinmis firinda pisene kadar bekleyiniz arkadaslar ben boyle karisik yapmayi cok seviyorum sizlerde denemenizi tavsiye ediyorum  hepinize kolay gelsin sevgiler.

3 yorum:

KEYFESEYRAN dedi ki...

nEFİS OLMUŞ ELİNİZE SAĞLIK BLOGUNUZ DA ÇOK GÜZEL SİZİ İZLEMEYE ALDIM SEVGİLER

Unknown dedi ki...

Canim ellerine saglik nefis görünüyor.

Unknown dedi ki...

yazın vazgeçilmezidir çokta lezzetli olur ..
ellerinize sağlık..