6 Mart 2010 Cumartesi

"""irmik Tatlisi"""

irmik tatlisi;
4- yumurta.
1- bardak sivi yag.
1/2- bardak seker.
1- bardak un.
1-1/2- bardak irmik
1-Paket pekingpovder,(kabartma tozu)
1/2- bardak ezilmis badem.
biraz bahar.biraz gulsuyu.
Serbeti icin malzeme;
2-Bardak seker.
3- Bardak su.biraz gulsuyu.
Yapilisi;
4, yumurtayi iyice cirpilir. yagi ilave ederek karistiriniz. Sonra seker ,
un, irmik, kabartma tozu,dovulmus badem, biraz bahar,biraz gulsuyu konularak iyice
karistirilir.yaglanmis tepsiye dokulerek 160 derece isinmis firinda uzeri pembelesinceye
kadar bekletilir.....onceden yapilmis serbeti iyice sogutunuz.
firindan cikardigimiz irmik tatlimizin uzerine soguk serbetimizi dokelim soguyunca kesip servis
yapilir afiyetle yiyebilirsiniz canlarim.
denemenizi tavsiye ediyorum canlarim hayirli aksamlar dilerim sevgiler.

1 yorum:

yeşim dedi ki...

bir kadını ağlatırken çok dikkat edin
çünkü ALLAH gözyaşlarını sayar

kadın;erkeğin kaburgasından
yaratıldı,ayaklarından yaratılmadı
öyle olsaydı ezilirdi
üstün olsun diye başındanda yaratılmadı

AMA GÖĞSÜNDEN YARATILDI......

Eşit olsun diye
kolun biraz altında...Korunsun diye
KALP HİZASINDA SEVİLSİN DİYE!!!

KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN....
SEVGİLERİMLE....