8 Mart 2010 Pazartesi

""Tavuk Firinda""

TAVUK FIRINDA;
Malzemeler;
1- orta boy tavuk.
1- bas sogan.
2- tane havuc.
2- dal kereviz.
1-kutu konserve mantar.
2- tane patates.
2-tane kizarmis domates.
4- tane portokal eksi olsun.(suyunu aliniz.)
biraz karabiber.
biraz tuz.
biraz kekik.
1- kahve fincani sivi yag.


Yapilisi;
Tavugu guzelge yikayiniz limonlayim.tekrar suyla yikadiktan sonra.3 tane
Portokal suyuna yatiriniz 3, 4 saat dinlendiriniz .
Malzemelerimizi patates ,havuc,sogan,larimizi yikayip istediginiz buyuklukte kesiniz.
mantarlarimizi suyunu suzup hepsini bir cam tepsimize veye siniye koyalim uzerine kenarlarina diyer malzemeyi de koyup domatesleri ,soganimizi,
rendeleyin  sivi yagimizi domates suyunun rengi az gelirse 1 kasik  domates salcasini suda eritip tavugun uzerine dokunuz.
1 -portoklal suyunu sikip tavugun uzerinde gezdiriniz  baharatlarimizi uzerine serpip firin tepsinizin uzerini kapatiniz ,yoksa foil kagidiyla kapatabilirsiniz. 170.derse fininda pisiriniz .tavugumuz pismisse firinda cikarip sicak sicak servis yapabilirsiniz canlarim sizlere kibrista cok sevilerek yapilan bu tavuk kebabinini denemenizi tavsiye ederim ...( Tas firinda piserse cok daha lezziz olur )

1 yorum:

Unknown dedi ki...

canim afiyet olsun ellerine saglik