24 Temmuz 2010 Cumartesi

""Mantarli Kiymali Mulferli Borek""

Malzemeler;
1-Kutu konserve mantar.(keslimlis)
150-gr kiyma.
1- buyuk bas sogan.
1/2- Demet maydonoz.
3/4 -kahve fincani sivi yag.
Biraz tuz.
biraz karabiber.
20.Tane Hazir mulfer hamuru.
1-Yumurtanin sarisi.
Yapilisi;
Bir tavanin icerisine yagimizi koylum ,biraz isininca mantarlarimzi
icerisine koyup biraz kizartalim ,kiymamizi da ilave ederek ikisi birlikte kavuralim kesilmis soganimizi da ilave ederek hepsini biraz daha kavurakim dogranmis maydonozumuzu ilave edip yine karistirarak tuz karabiber koyup karistirip harcimizi sogumasi icin bir kenara koylum.
oda sicakliginda olan mulfer hamurumuzun icerisine yaptigimiz harcimizdan orta kismina koyup muska seklinde kapatalim firin tepsisine dizelim.1,yumurta sarisini cirpip bir fircayla boreklerimizin uzerine surelim ,180 derece isinmis firinda boreklerimizin uzeri pembelesinceye kadar bekleyelim. kabarmis pembelesmis boreklerimiz yemeye hazir arkdaslar hepinize afiyet seker olsun ..Bereketli bir hafta sonu gecirmeniz dilegiyle sevgiler.

1 yorum:

mintininmutfağı dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞIM BU TARİFİN DE ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR.MAŞALLAHIN VAR ARKADAŞIM.ETKİNLİKTEN DOLAYI PEK UĞRAYAMIYORUM BAYRAM SONU GÖRÜŞÜRÜZ İNŞALLAH.EMEKLERİNE SAĞLIK.HAYIRLI RAMAZANLAR