Sebzeli Guveç :
Malzemeler:
500,gr-kusbasi et.
200 gr-taze fasulye.
200 gr-taze bogrulce.
3-Tane havuç.
1-Tane sogan.
1-Kucuk konserve manta.
1-Yemek kasisi domates salçasi.
5,6- Kasik misir yagi.
3-Kasik zeytin yagi.
4-kasik un.
biraz tuz ,biraz karabiber.
1/2-limon suyu;
Yapilisi;
Once bir posetin icerisine unu ve biraz karabiber koyup karistiriniz.
Kusbasi kesilmis etlerinizi unun icerisine koyarak una iyice karismasini saglayiniz. Bir tencereye 4,Kasik yag koyup isitiniz una belediginiz etleri biraz kizartiniz uzerine 1,kasik salca ilave edip su ilave edelim etllerimiz biraz yumusayinca . Bir tencereye 3 kasik zeytin yagi 2 kasik misir yagi koyunuz kucuk kucuk dogranmis soganlari yagda biraz pembelestiriniz.
Önceden hazirladiginiz fasuyleleri bogrulceleri havuç ve mantarlari baska bir tencerede biraz kaynatiniz .Kaynadiktan sonra suzgecten suyunu suzunuz.
Pembelesen soganlarimizin uzerine kaynatigimiz harcimizi koyup karistiriniz .Etlerimiz yumusamizsa harcimizi et olan tencereye katalim kisik ateste 30,35,dakika pisirelim arzumuza gore tuz ve limon suyu koyup yemegimiz pismis duruma gelip sicak sicak servis yapip afiyetle yiyebilirsiniz hepinize afiyet seker olsun sevgiler.( denemenizi tavsiye ediyorum cok leziz bir yemek oluyor )
5 yorum:
Ellertine saglik canim afiyetler olsun.
ablacim ellerine saglik
Şifa dolu bir lezzet olmuş ellerinize sağlık.
Saygılar.
ellerinize sağlık ,görüntü muhteşem...
lezzetli ve sağlıklı bir yemek .Ben toprak tencere pişiririm.GÖörüntüsüde çok güzel.eline sağlık.
Yorum Gönder