23 Aralık 2010 Perşembe

""Kibris Yemegi ( Kolokas )

Malzemeler:
1-Kilo kolakas.
1- adet orta boy kuru soğan.
500- gr, dana et.,
1/2-Su bardagi sivi yag.
1- çay kaşığı tuz.
1-- yemek kaşığı domates salçası.
5- su bardağı su, 1 adet limonunsuyu.

Yapılışı: Orta boy bir tencereye sivi yagimizi koyup yagimizin ilimasini bekliyelim arzumuza gore kestigimiz dana etlerini ,(veya kuzu eti )de olabilir.
yagimizin icerisine koyup kizartirken dogranmis sagani ilave edeip ikisi birlikte pembelesinceye kadar bekletiniz citlatarak kestigimiz kolokaslarimizi da ilave ederek salcamizi koyup iyice karistiralim.
salcamiz iyice karisinca kolokasin uzerini ortecek kadar su ileve edip
orta ateste iyice pisene kadar bekletiniz eger suyu azalir ve kolokasimiz pismediyse biraz su ilave  edebilirsiniz ,tekrar pismesini bekleyiniz tuz ve limon konlunca 2,3 dakika bekletim ocagin altini kapatiktan sonra sicak sicak servis yaparak
afiyetle yiyebilirsin canlarim hepinize afiyet seker olsun,,Kibrisa ozgu bir yemek olan kolokasi denemenizi tavsiye ederim kucak dolusu sevgiler
(Kolokasin kabuklari soyularak temizleniz ve asla yikanmaz yikanirsa sumukleniyor ,ve bicakla citlatilarak kesilir.
.
Cok nefis bir yemek yaninda gabbar tursusu da harika oluyor:))

1 yorum:

ahsen58 dedi ki...

çok değişik bir tarif hiç duymamıştım eline sağlık