Malzemeler;
6-Tane iri patates.
8-Adet kalca tavuk .
1-Adet iri bas sogan..
2 -Tane kirmizi domates.
2-Tane yesil biber.
1/2- Bardak sivi yag
. Bizaz tuz, biraz karabiber,
biraz kekik,ve ya kimyon.
2- 3- Bardak su
. 1-Kasik domates salcasi.
YAPILISI;
Once tavuk kalcalari yikanir guzelce limonlanir . patatasler soyulup yikaninca iki veya dort parcaya kesilir bir tepsiye yerlestirilir biberlerimizi de yikayip dort parcaya keserek malzemeye karistirilir bir bardak suda salcamizi eritip malzemenin uzerine dokelim yagimizi baharatlarimizi da koyup tekrardan uzerine su ilave edelim patatesleri ortecek sekilde soganlarimizi ve domateslerimizi ince ince kesip tarifimizin uzerine koyalim arzunuza gore kapatilir sinide olursa uzerini kapatmadan da pisirilir .160 veya 180 derece isnmis firina verip pisirelim en az 1-saat icinde veya 1-1/2 saat icinde yemegimiz pismis olacak arkadaslar pistikten sonra sicak servis yapilarak afiyetle yiyebilirsiniz kibrista her evde yapilan bir yemek turudur denemenizi tavsiye ediyorum canlarim hayirli bereketli sofralar dilerim afiyet seker sevgiler:))
Degeli arkadaslarim http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ http://cafemis.com/ duzenlemis oldugu Ramazan Lezzetleri Etkinliği-1 ,e gondermek istiyorum kucak dolsusu sevgiler:))
4 yorum:
Hayirli aksamlar canim ellerine saglik birde ricam var kelime dogrulamayi yorum yazarken kaldirirsan memnun olurum.
Merhaba ablacığım,gününaydın,yeni haftan hayırlı olsun...elleirne sağlık,güzel tarifin için,şimdi yayınladım,sevgiler,selamlar olsun...
çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.hayırlı bereketli iftarlar diliyorum.sevgilerimle...
merhaba,ellerinize saglık,bu guzel tarifiniz 114.sırada yayında,yine bekleriz,hayırlı ramazanlar,sevgiler
http://cafemis.com
Yorum Gönder