9 Ekim 2011 Pazar

""Kaymak Yagli Cevizli Sini Katmeri""



Malzemeler;
!/2-kilo kaymak.
 1-1/2- Bardak dovunmus ceviz.
 bol tarcın.
1- fıncan su
10- Tane yufka.
Serbeti;
4- bardak su .
4-bardak seker.
bıraz gülsuyu.
Yapılısı.
 Tepsıyi kaymak yagı ile sivayiniz..Yufkayı ac ve uzerıne kaymak yasgını sür.Icıne harcı koy ve rulo yapıp tepsıye diz.Hepsi bitince uzerine kaymak yagı sür ve 170 derece fırında pişir. Fırından cıkinca katmein uzerine serbeti dokunuz..Tatlı sıcak serbet ılık olasi gerekli. ( Not;;bademı rondodan gecir tarcın ve suyu ekleyip karıstır)tatlimiz serbetini cekene kadar bekleyiniz soguyan tatlimizi afiyetle yiyebilirsiniz canlarim iste sizlere kibrisa ozgu bir tatli hende cok nefis afiyet seker olsun sevgiler:)

Hiç yorum yok: