9 Ekim 2011 Pazar

""Kaymak Yagli Bademli Sini Katmeri""

"" Kaymak Yagli Sini Katmeri""
Malzemeler:
Hamur icin malzeme.
1- kilo un.
 su alabildigi kadar ilik olsun.
1-Tane yumurta.
1-Kucuk kahve fincani sivi yag.
 ½- çay kaşığı tuz .
İç MalzemesI "
Kaymakyağı.150-gr.( 1-Bardak erimis )
 1/2-bardak toz  şeker.
1-1/2-Buyuk bardak badem döğülmüş.
300- gr nor.
az miktarda bahar.
Şurup Malzemesi.
 4- bardak su.
 3 -bardak şeker .
Hazırlanışı:
 Un, yumurtayi sivi yagi ve biraz tuz yeteri kadar su ilavesi ile hamur haline getirilir. ve  dinlenmeye bırakılır. Diğer taraftan kaymakyağı, toz şeker, döğülmüş badem, nor ve toz bahar karıştırılarak iç hazırlanır. Hamur, oklava ile açılır ve içine iç konarak rulo şeklinde sarılır ve tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen katmer fırında pişirilir.Piştikten sonra önceden hazırlanıp soğutulmuş şurup üzerine dökülür ve soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz canlarim. Kibrisa ozgu bir cesit tatli olan kaymak sini katmeri elle acilan yufkalarla yapilmis daha nefis oluyor

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Selam canim hayirli aksamlar ellerinize saglik afiyetler olsun Bademli mis gibi kokardir simdi .