Lahana Dolmasi...(Yalanci Dolma)
Malzemeler:
1-1/2-Bardak pirinc.
2-Tane kizarmis domatez.
1/2.kibris hellimi.
1-tavuk bulyon.
1-Tane iri sogan .
1-Tane orta boy lahana (sarma lahanasi)
biraz nane,
biraz tuz.
arzunuza gore karabiber
1/2-kahve fincani zeytin yagi.
ve arzunuza gore limon .
1-kasik yemek salcasi.
Yapilisi;oncelikle sarma lahanasinin uzerindeki kalin kabularini keselim. ortasini kok kismini bir bicakla kesiniz bir tencereyin icerisine su koyalim kaynayinca lahanayi sicak suyun icerisine koyunuz,,haslanirken kabuklari bir bir parcalamadan cikartiniz? sonra malzemeyi bir guzel hazirlayiniz domatesleri kucuk kup kup kesiniz hellim yoksa sorun degil.corba haslanmis lahanalarini icerisine karisimdan koyarak yapraksarar gibin kapatiniz? buyuk boy bir tencereye acilmayacak sekilde tencereye yarlestiriniz islem bitince uzerine su dokulerek ortecek sekilde bir tabakla kapatiniz .( not uzerine 3-1/2 bardak su dokunuz kisk ateste dolmalarinizi pisiriniz suyunu cekince kapatip acilmasi icin uzerine bir pecete ortunuz .biraz soguduktan sonra servis yapip afiyetle yiyebilirsin arkadaslar .a ,arkadaslar .hayirli bereketli sofralar diliyorum.(not- 1.bardak pirince ,1-1/2 .bardak su kounuz .cunku domatezde su cikardigi icin fazla su konursa lapa olur .) ben lahana yalanci dolmayi cok severek yiyorum sizlerde denemenizi istiyorum inanin ki cok nefis bir dolma tarifidir hepinize kibristan kucak dolusu sevgiler:)
Malzemeler:
1-1/2-Bardak pirinc.
2-Tane kizarmis domatez.
1/2.kibris hellimi.
1-tavuk bulyon.
1-Tane iri sogan .
1-Tane orta boy lahana (sarma lahanasi)
biraz nane,
biraz tuz.
arzunuza gore karabiber
1/2-kahve fincani zeytin yagi.
ve arzunuza gore limon .
1-kasik yemek salcasi.
Yapilisi;oncelikle sarma lahanasinin uzerindeki kalin kabularini keselim. ortasini kok kismini bir bicakla kesiniz bir tencereyin icerisine su koyalim kaynayinca lahanayi sicak suyun icerisine koyunuz,,haslanirken kabuklari bir bir parcalamadan cikartiniz? sonra malzemeyi bir guzel hazirlayiniz domatesleri kucuk kup kup kesiniz hellim yoksa sorun degil.corba haslanmis lahanalarini icerisine karisimdan koyarak yapraksarar gibin kapatiniz? buyuk boy bir tencereye acilmayacak sekilde tencereye yarlestiriniz islem bitince uzerine su dokulerek ortecek sekilde bir tabakla kapatiniz .( not uzerine 3-1/2 bardak su dokunuz kisk ateste dolmalarinizi pisiriniz suyunu cekince kapatip acilmasi icin uzerine bir pecete ortunuz .biraz soguduktan sonra servis yapip afiyetle yiyebilirsin arkadaslar .a ,arkadaslar .hayirli bereketli sofralar diliyorum.(not- 1.bardak pirince ,1-1/2 .bardak su kounuz .cunku domatezde su cikardigi icin fazla su konursa lapa olur .) ben lahana yalanci dolmayi cok severek yiyorum sizlerde denemenizi istiyorum inanin ki cok nefis bir dolma tarifidir hepinize kibristan kucak dolusu sevgiler:)
2 yorum:
ablacım çok severim ellerine sağık kimbilir ne kadar lezzetli olmuştur
COK GUZEL
SARMALE
EU FAC SARMALE CU CARNE__FOARTE BUNE
CU VARZA MURATA
MARI
IYI GUNLER
Yorum Gönder