Malzemeler:
1/2,kilo kiyma,
1paket fırın makarna,
1,lt süt, yarım paket margarin,
4-5 çorba kaşığı un,
1 su bardağı kaşar(rendelenmiş),
2 ,Çorba kaşığı sıvıyağ, maydonoz.(veye hellim)
3,yumurta,
Hazırlanışı:
Margarini eritip unu ekleyin, kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin, topaklanmamasına dikkat edin. yumurtalari iyici cirpalim,,karisimin icine katip iyice karistiriniz,,,,,,,,,,,
Makarnayı paket üzerindeki tarife göre haşlayıp süzün. ayri bir tavada kiymayi az yagda kizartalim icine arzunuza gore maydonoz koyup karistiralim ,tuz ve karabuber i ,agiz tadiniza gore koyunuz ,Yağlanan bir borcama makarnanın yarısını yayın, kizartigimiz kiyma karisimini makarinanin uzerine yayalim ,sosun da yarısını üzerine gezdirin. Kalan makarnayı aynı şekilde yayıp üzerini sosla tamamen kapatın, rendelenmiş kaşarları serpin.
Önceden ısıtılmış ,160 -180,derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. sonra servis yapip afiyetle yiyebilirsiniz,,sevgili arkadaslarim umarim begenirsiniz ,kibrista hemen hemen her evde yapilan makarina tarifi misafirlernize seve seve ikram edebilirsiniz ,sofralariniz hayirli bereketli olsun arkadasarim sevgiler yaseminlerim.
5 yorum:
makarna harika ,resim de çok net çıkmış,eline sağlık arkadaşım sevgilerimle
nurdanın mutfağı
ellerine sağlık canım.. diğer blogunda yorum yazamadan çıktım.yorum bölümünü kaldırmışsın sanırım..
oy oy oy gecenin bu vaktinde iştahım kabardı. sevgili yasemin eline sağlık...sizlere afiyet olsun...
Harika görülüyor ellerine saglik
elıne sağlık yasemın hanım nefis görunuyor
Yorum Gönder