12 Ocak 2010 Salı

"""Kibris Pilaviasi"""

KIBRIS  PILAVINASI,

MALZEME:
Un 4  su bardağı,Sıvı yağ 3/4 su bardağı,Yumurta 1 adet,Tuz Bir tutam,Süt 3/4 su bardağıHelim peyniri 1,5 adet rendelenmiş ,Kuru üzüm ,Kabartma tozu Yarım paket ,4 tane yumurta.
YAPILIŞI:Hamur için 1 adet yumurtayı, unu, sütü, sıvı yağı ve tuzu karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Herbir hamur parçasını 1 cm. kalınlığında ve bir çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın. İç malzemesini hazırlayın. Rendelenmiş hellim peynirini, dilediğiniz miktarda kuru üzüm, yarım paket kabartma tozu, 2 adet bütün yumurta ve diğer 2 yumurtanın akını ekleyin. İyice karıştırın. Bu harcı çay fincanı tabağı büyüklüğünde açtığınız hamurların için bölün. Kenarlarını karşılıklı gelecek şekilde kapatın. Üzerlerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin. Servis yapın.  afiyetle seker olun canlarim,sevgiler yaseminlerim,

4 yorum:

asimelek58 dedi ki...

ablacım forumumu açtım senide bekliyorum sayfamda adresi var tıkla ve gel çoooook öpüldün iyi günlerr

yeşim dedi ki...

CANIM BENİM BLOĞUMDA SANA VERİLMİŞ DOSTLUK ÖDÜLÜN VAR ALABİLİRMİSİN.ÇOK ÖPTÜM SEVGİLER....

www.sendepisir.com dedi ki...

Yasemin Hanım Merhaba
Bloğunuzun ismini Yetur/Yeşim'de görerek ziyarete geldim. Bundan böyle sizi de sık sık ziyaret eder yaptığınız çalışmaları izlerim.
Sağlıklı günler dileklerimle....
Sendepişir.com/Nilgün

http://belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

selam canım çok guzel gtörünüyor kıbrıs pilavınası elıne sağlık