5 Şubat 2010 Cuma

""Kayik Pasta""


KAYIK PASTA...
MALZEMESI;
3-Yumurta,
1-Sana Yag,
8-Kasik Putra Sekeri,
1-Vanilya,
1-Kbartma Tozu,
Aldigi kadar un ,
IC MALZEMESI
1-Bardak badem ici,
1-Bardak galletta unu,
1-Kahve fincani sut.
1-Kahve fincani sivi yag (ilik olsun ),
1-Bardak seker,
1- Tane yumurta,
1- Kabartma tozu,
YAPILI:
ilk once yumurtalar cirpilir sonra oda sicaklidinda sana yag ,putrasekeri,vanilya kabartma tozu aldigi kadar un hep birlikte karistirilir iyice yogrularak kulak memesi kivamina gelince biraz dinlendirip bekletiniz ,diger taraftan ic malzemeyi hazirlayalim bir kabin icine gallette unu bademi sekeri kabartma tozunu koyup karistriniz ilik sivi yagi yumurtayi ilave ederek hazir duruma getirelim ,dinlendirilen hamuru kucuk parcalar kesip merdane ile 10-cm buyuklugunde acip yaglanmis kucuk pasta kaliplarinin icine yerlertirelim ic malzemeyi koyup uzerine badem koyalim 170 derecede isinmis firinda pembelesinceye kadar pisiriniz pistikten sonra 1,2, dakika bekletilip kaliplardan cikarabilirsiniz soguyunca arkadalsariniza ailenizle birlikte sicacik bir cayin soguk bir kola,nin yaninda nefis oluyor arkadaslar ben ara sira yapiyorum hepinize afiyet seker olsun denemenizi tavsiye ederim sevgiler:)

3 yorum:

nursen dedi ki...

Canım selamlar,çok güzel ve değişik bir tarif.Ellerine sağlık,afiyet şeker olsun canım.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Yasemin hanim, ben 7 yildir Amerikada yasiyorum ve Kibrisima ait tatlarin ozlemini cekiyordum ta ki bugun sizin sayfanizi bulana kadar. Cok mutlu oldum, tum tariflerinizi tek tek deneyecegim.

Naliya dedi ki...

Ellerine sağlık,afiyet olsun canım.iyi geceler
Sevgiler