17 Şubat 2010 Çarşamba

""Kolay Sutlu Borek""



..SUTLU BOREK
.MALZEMELER;
8-ADET MULFER HAMURU.
1-KAHVE FINCANI IRMIK.
1-1/2 BARDAK SUT.
2-KASIK SEKER.
 SERBET ICIN .2 BARDAK SU.1-1/2 BARDAK SEKER.
BIRAZ GULSUYU.

YAPILISI ;
Once serbetimizi hazirlayip bir kenarda bekletelim..bir bucuk bardak sutle ,bir kahve fincani irmigi kucuk bir tencerede mahallebi kivamina gelinceye kadar pisiriniz yayvan kucuk bir siniyin icerisine dokup guzelce yayiniz bir parmak kalinliginda olsun...oda sicakliginda olan mulfer hamurlarini dort esit kare olarak kesiniz  ,sogumus irmik mahallebisinde kucuk ucgen parcalar keserek mulfer hamurunun ucgen olacak sekilde koyup on tarafini bastirip kapatiniz bir sininin icerisine hepsini guzelce yerlestiriniz  ,160 derece isinmis firinda pembelesiyceye kadar pisiriniz .firindan cikardigimiz sutlu boreklerimizin uzerine surubumuzu dokup cemesini bekleyelim (not serbetimiz soguk olursa boreklerimiz sicak olsun veye serbet sicak boreklerimiz soguk olsun .  soguyunca  tatli olarak sofraniza yer veriniz arkadaslar yapmasi cok basit ve kolay  hepinize afiyet seker olsun hayirli gunler dilerim arkadaslar yaseminlerim...

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Canim ellerine saglik afiyet olsun

yeşim dedi ki...

ellerine sağlık yasemincim.çok lezzetli olduğunu tahmin ediyorum.sizlere afiyetler olsun.birde yalnış anımsamıyorsam ekmek kadayıfının arasına lor ceviz vb....bişiler konularak yapılan bir tatlı vardı nefis bir tatlıydı.müsait olduğun bir zamanda tam tarifini verirsen vallahi çok sevinirim...bu arada lemarda lokma unları vardı küçük paketlerde hala satılıyormu...eğer kullanmadıysan o lokma unlarından mutlaka kullan çok güzel lokmaları oluyor...
kucak dolusu sevgiler yolluyorum izmirden....öpüldün arkadaşım...

Unknown dedi ki...

Mmmm... Ellerinize saglik.... Nefis görünüyor... Sevgilerimle,