Malzemeler;
200-gr kuzu etim.
1- Kilo Taze Bakla.
1- Bas Sogan.
1/2-Kahve fincani sivi yag.
1- tavuk suyu magi.( tavuk bulyon)
biraz tuz.
biraz limon suyu.
uzerini ortecek kadar su.
1- Kasik domates salcasi.
Yapilisi.( once tencereye yagimizi koyum isininca kusbasi kesilmis etlerimizi pembelesince soganimizi ilave edim sonra taze baklamizi katim solduralim.
solan baklalarinizin uzerine salcanizi ilave ederek karistiriniz karisan baklalarinizin uzerine ortecek sekilde su koyup kisik ateste pisiriniz tavuk bulyon koymayi unutmayiniz. suyu cok azalip da baklaniz iyice
pismemisse su ilave edebilirsiniz agiz tadiniza gore tuz ve limon koyabilirsiniz yemegimiz pisince sicak sicak yaninda pirinc pilavi ve yogutr,la servis yapip afiyetle yiyebilirsiniz sevgiler yaseminlerim.( bugun etli yaptigim taze paklayi sizlerle paylasmak istedim dileyen etli de yapabilir sevgiler.
2 yorum:
ellerine saglik canim
selam canım baklaya hıç dayanama elıne sağlık sevgıler
Yorum Gönder