20 Mart 2010 Cumartesi

""Cevizli Gullac""

Sutlu Gullac;
Malzemeler
2-1/2- su bardağı toz şeker.
4- Su bardagi sut veya su.
1 paket güllaç.
1-1/2-Bardak dövülmüş ceviz.
1/2-Kahve bardagi gül suyu.
Gullac Yapilisi;
Sütü ısıtın. 2 ,1/2- su bardağı toz şekeri ilave edip  kaynatın.
Geniş bir tepsiye dökün.
Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın. Ortasına dövülmüş cevizi koyun. Yanlarını ortada toplayıp, katlayın katladiginiz gullaclari
baska bir tepsiye dizin,Kalan sut veya surubu uzerine dokun uzerine gulsuyu dokup servis yapip afiyetle yeyebilirsiniz ,gecen gun arkadasim toplantisinda bizlere yaptigi gullac tarifini sizlerle
paylasmak istedim canlarim
hepinize afiyet seker olsun
guzel bir cumartesi aksami gecirmeniz dilegiyle sevgiler.

1 yorum:

htttp://belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

merhaba gullaç harıka elıne sağlık