27 Mart 2010 Cumartesi

""Firinda Kup Kebabi""


Kup Kebabi;
Malzemeler;
1-Kilo Kuzu Eti.
3 - Tane Patates.
3-Tane Havuc.
1-Kasik Margarin.
Biraz Kekik.
Biraz Tuz.
sarmak icin foil kagidi.
Yapilisi;
Etlerimizi 4,esit parcaya kesip ,patatesleri ve havuclari ayiklarip
4,eder parcalara kesip iki parca esit buyuklukte 40, 45,cm buyuklugunde
foil kagidi kesip 1, adet etimizi arzunuza gore patates ve havuc kagidin icine hazirlayin uzerine
1/2 .kasik her tarafina parca kesip margarin koyun uzerine tuz ve kekik koyup guzelce kagidimizi
hava almayacak sekilde kapatiniz. onceden isinmis 160, veya 170 derece
firinda 1. veya 1/ 2,bucuk saat pisiriniz ...  yaninda salata pilav hummus yogur, la servis yapip
sicak servis yapip afiyetle yiyebilirsiniz canlarim hepinize afiyet seker olsun.
kup firinda yapilacaksa onceden
icerisine iyice odunla isitilip komurleri kenara cekip orta kisima
kup kebablarimizi dizip firinin agzi iyice kapatilarak 2. 3 saat pisirilir .
kibrista meshur olan kup kebabini denemenizi tavsiye ediyorum ,,sakin icerisine su koymayiniz.
kendiliginde suyu cikar .bizlerin cok sevdigi sizlerle paylasmak istedim canlarim.
Hepinize kucak dolusu sevgiler guzel bir hafta somu gecirmen dilegiyle ,,

2 yorum:

SADECE YEMEK dedi ki...

Ellerine sağlık arkadasım afiyet şeker olsun sevgiler...

tatlilar gülcandan dedi ki...

deisik nefiste görünüyor ellerine saglik canim afiyetler olsun.