29 Ağustos 2012 Çarşamba

""Kibris Hellim Boregi""




HELLIMLI BOREK;
Malzemeler.
1-Kilo un.
bir Tutam tuz .
2- Hellim rendelenmis.
Biraz kuru nane.
1- Kahve fincani sivi yag.
1- Buyuk Sogan.
Yogrulacak kadar su .
Yapilisi;
Once hellimi rendeleyip bir iri tavada ince kesilmis soganari 1/2- kahve fincani yagda kizartiniz .atesten
alinip nane ve hellim rendesini kizarmis soganin icerisine katip iyice karismasiniz .
Buyuk bir kabin icerisine unu tuzu koyup ilik suyla hamuru yogurunuz yagimizi koyup yine iyice acki
hamuru olana kadar yogurunuz .
10 dakika dinlendirildikten sonra parcalara kesip oklavayla 60,70 cm  buyuklukte hamuru aciniz
uzerine un serpelemeyi unutmayainiz
ortasina kadar sira halinde harcimizdan koyup
 tekrar yarisini diyer yarinin uzerine ortup keselim .ateste sacin uzerinde
iki tarafini kizartip sicak sicak afiyetle yaninda sicak cay soguk mefrusat
yiyebilirsiniz canlarim afiyet seker olsun .Allah anneciginime iyilik versin bizlere
bu harika borekleri tattirdigi icin  ellerine saglik anne.. Kibrisa ozgu bir borek cesidi olan hellimli borek
kibrisa gelip de yemeden sakin gitmeyiniz sizlerde evlerinzde yapip denemenizi tavsiye ederim canlarim hepinize kucak dolusu sevgiler.Aaaa deyip sanki bilmezmisis gibi tarifini veriyor arkadasimiz deyebilirsiniz ben bilmeyenler icin ve kibrisa ozgu bir borek cesidi oldugu ici paylasmak sitedim degisik borek cesitlei var nor ,kiyma, mantar,ispanak.daha aklima gelmeyen borek cesitleri...

1 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim ellerinize saglik cayin yaninda sicak iyi giderdi afiyet olsun sana arkadasim öptüm.