13 Temmuz 2010 Salı

""Kazan Dibi Muhallebi""

"Kazan Dibi""
Malzeme;
5-Bardak sut .
5-Kasik nisasta.
1,5.veya 2-Bardak seker.
1-Paket Mezdeki.(
Yapilisi;
Sut,seker,mezdeki bir tencereye konup isitilir ,diyer taraftan nisasta yumurta sarisi bir kabta az bir sutle eritilir.isinan sut ve seker
karisiminin icerisine yavasca ilave edilir.
Karistirarak muhallebi kivamina gelene kadar pisirilir alti sondurunce bir
kasik margarin katilir.
Tepsiye bir avuc seker biraz su koyulur tepsinin alti isitilir
sonra bir kepce muhallabi dokulup tepsiye yayilir ve cevire cevire tepsinin alti yakilir. sonra muhallebiyi yanan tepsiye dokulup buzdolabinda sogutulur. kestikten sonra ters cevirirsiniz ..
Yaz gunlerinde vaz gecemeyeceginiz bu harika muhallebiyi denemenizi tavsiye ediyorum afiyet seker olsun hepinize mutlu bir gun diliyorum sevgiler ..

1 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

Çok severim ellerine sağlık