28 Ağustos 2010 Cumartesi

""Tantuni""


TANTUNI:
Malzemeler.
1/2- kg. kuzu kuşbaşı.(Dana Et ,de olabilir)
2- yemek kaşığı margarin.
1- adet kuru soğan.
2- adet yeşil soğan.
2- adet domates.
1- adet yeşil soğan.
1- yemek kaşığı toz biber .
1 -tatlı kaşığı tuz.
1- Kasik domates salcasi.

Yemeğin Tarifi
Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın. Yıkayıp, süzdükten sonra saca koyun, margarin ekleyin. Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin. Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin. 1 yemek kaşığı toz biber atıp, ocağın altını kapatın. Etleri kenara alın. Saca yeşil soğan, kuru soğan, domates ve yeşil biber doğrayıp, kalan yağın içinde 5,10 dakika karıştırarak kavurun. Etleri tekrar saca koyup karıştırın. evde kendimizin yaptigi lavas ekmeginin içine koyarak salatasiyla birlikte servis yapınniz sofralariniz bereketli olsun hayirli iftarlar dilerim.
Degerli arkadasim   http://www.mintininmutfagi.blogspot.com/   HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİNİN 5.Sİ OLAN SAHUR LEZZETLERİ ETKİNLİĞİNe GONDERIYORUM:

6 yorum:

Cafe Pepela dedi ki...

Harika görünüyor:)
Ellerinize,gönlünüze sağlık..
Muhabbetle

anneanneninemekleri dedi ki...

Nefis görünüyor.Çok uğraştırıcı gibi görünüyor.Eminim çok da lezzetlidir.Elinize sağlık.

huuuubakbi dedi ki...

ablacim ellerine saglik

mintinin dünyası dedi ki...

CANIM ELLERİNE SAĞLIK.NE ÇOK SEVERİM BU LEZZETİ YANINDA KURUSOĞANLA.ÇOK NEFİS YAPMIŞSIN.KATILIMLARIN İÇİN ÖZELLİKLE TEŞEKÜR ETMEK İSTİYORUM.GÜZEL TARİFİN ŞUANDA YAYINDA.SEVGİLER...

Canan Demirbağ dedi ki...

Ayy nefis olmuş ellerinize sağlık,afiyetler olsun..

mintinin dünyası dedi ki...

GÜLÜM TARİFİN YAYINDA