8 Kasım 2012 Perşembe

""Peynirli Pogaca""


PEYNİRLİ POĞAÇA :
Malzemeler;
3 Su bardağı un .
.Yarım paker margarin (125 gram)
Yarım su bardağı sıvıyağ .
1 Su bardağı yoğurt.
 1 Çay kaşığı karbonat.
 1 Adet yumurta.
 1 Çay kaşığı tuz.
 1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir .
 Yarım demet maydanoz .
 Üzerine serpmek için çörekotu .
 Malzemeler:
3 Su bardağı un
Yarım paker margarin (125 gram)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı karbonat
1 Adet yumurta
1 Çay kaşığı tuz
1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
yarım demet maydanoz
Üzerine serpmek için çörekotu
Hamurun dinlendirilme süresi : 1/2 saat.
Hazırlanışı:
Margarin, sıvıyağ, yoğurt, tuz, karbonat, un ve yumurta akını derin bir kapta karıştırarak yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bez örtüp, 1/2 saat buzdolabında dinlendirin. Ayrı bir kabın içine maydanozları kıyın, beyaz peyniri ilave edinkaristiriniz. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp açın. İçlerine peynirli karışımdan yerleştirip, ister yuvarlak isterseniz oval sekil vererek  katlayın. Fırın tepsisini yaglayiniz ve pogacalari firin tepsisine yerlestiriniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu veya susam serpip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin.firindan cikarinca arzunuza gore sicak veya soguk servis yapabilirsiniz hapinize afiyet seker olsun hayirli iftarar diliyorum sevgiler.

2 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Nef,is olmuş,pofuduk pofuduk ,ellerine sağlık.

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik canim nar gibi kizarmislar afiyetler olsun öptüm.