1 Ağustos 2011 Pazartesi

""Hazir Yufkadan Baklava""Ramazan Lezzetleri Etkinligi-1...

Hazir Yufkadan Baklava;
Malzemesi;
1 Kg- hazır Baklava yufkası,
500 gr. baklavalık margarin veya tereyağı,( veya sana yag)
1000- gr. toz şeker (5 su bardağı)
600 -gr. su.(3-Su bardagi su)
4-5- damla limon,
300- gr. çekilmiş ceviz içi. ( 1.1/2-bardak ceviz veya halep fistigi)

Şerbet Hazırlanışı; 600 gr.(3 su bardağı su) su 1000 gr. toz şeker(5 su bardağı) ve 4-5 damla limon sıkarak bir tencerede kaynatın. Şerbet iyice köpürüp kaynadıktan sonra 5-10 dk. daha kaynatıp kepçeyle şerbeti damlatın. Kepçeden damlayan şerbetin biraz uzayarak damlamasına dikkat ediniz. Hazırladığınız sıcak şerbeti, kepçeyle fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirerek dökünüz.
YAPILIŞI.
Önce tepsinizin altını yağlayınız ve yufkanızı düzgün şekilde tezgah üstüne açınız . 8 veya 10 adet yufka yaprağını tek tek oklavaya sarınız. Sardıktan sonra yufka kurumaması için üzerini nemli bez veya naylon ile örtünüz. Kalan yufkanın yarısını tek tek ayırıp tepsiye 4 -5 adet dizdikten sonra fırça yardımıyla yufka üzerine ısıtılmış yağ serpiniz. Bu işleme yufkanın yarısı bitene kadar her 4-5 adette devam ediniz ve tepsiye 300 gr. ceviz içi koyduktan sonra kalan yufkayı tekrar aynı şekilde diziniz ve en son oklavaya sardığınız yufkayı tek tek üzerine yağ serperek tepsiye diziniz. Dizdikten sonra istediğiniz şekilde ilk dilimlemeyi yapınız. Yarım kilo ısıtılmış ılık yağı tepsinin her tarafına gelecek şekilde döktükten sonra tepsinin her tarafına gelecek şekilde üzerine biraz su püskürtüp ikinci dilimlemeyi yapınız.
önceden ısıtılmış 180 - 200 C fırında 45-50 dk. pişirin. Pişirme esnasında dikkat edilecek husus; tatlıların altı ve üstü aynı renkte pişmesidir. Bir bıçak yardımıyla tatlının altını ve ortasını kontrol ediniz. Tatlı pişerken hazırlamış olduğunuz sıcak şerbeti tatlı fırından çıkınca kepçe ile tepsinin her tarafına gezdirerek dökünüz ve soğumaya bırakınız soguduktan sonra uzerine halep fistigi veya ceviz koyunuz misafirlerinize ailenizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz canlarim hepinize hayirli ramazanlar dilerim sevgiler:))
Degerli arkadaslarim  http://gelibolu17.blogspot.com/   http://cafemis.com/     duzenlemis oldugu Ramazan  lezzetleri etkinligi-1 . 
gonderoyorum sevgiler:))

5 yorum:

gelibolu17 dedi ki...

Fatoş ablam çok teşekkür ederim ellerine sağlık,öğleden sonra kısmetse alacağım tarifini yayına,geç kalıyorum kusura bakma 11 de mukabelem başlıyacak,misafirlerim gelir çıkıyorum merak etme diye haber vermek istedim,,,sevgiler,selamlar olsun :)

gelibolu17 dedi ki...

Ablam tarifin yayında ellerine sağlık,çok teşekkürler,her zaman beklerim,selamlar :)

cafemis dedi ki...

Merhaba,tarifiniz 12.sırada yayında,ellerinize sağlık,teşekkür ediyorum bu güzel tarif için,sevgiler

GÜLSÜM dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK... HARİKA GÖRÜNÜYOR...

Calibe'nin Mutfağı dedi ki...

Merhaba arkadasim evet uzun zamandir görüsemedik..Ben iyiyim umarim sende iyisindir..Baklava nefis duruyor coook severim..Bende seninle ailenin güzel bir ramazan gecirmenizi dilerim..
Kucakladim
Cali