7 Nisan 2012 Cumartesi

""Prenses Pasta"" Nefis:))

 Malzemeler
Hamuru için :
1/2 su bardağı yoğurt
2- yumurta ..-
1- çay bardağı şeker.
5 -su bardağı un
100 -gr sana yag .
1/2- su bardağı süt
.1- dolu tatlı kaşığı kuru maya.
1- çay kaşığı tuz .
yarım su bardağından az ılık su.

Krema İçin :
2 -su bardağı süt.
1- yumurta
.2 yemek kaşığı un.
2- yemek kaşığı şeker
1- yemek kaşığı sana yag..
vanilya .

Cokolatasi icin:
6-parca bifter cokolata.
125-Gram sana yag,

Yapilisi:
2- Ilık su, süt, maya, şekeri karıştırın. 15-20 dakika bekletin. Diğer malzemeleri de mayalı karışımla karıştırın yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Mayalanması için 1 saat bekleyin. Mayalanan hamuru 1 cm. kalınlığında merdaneyle açın geniş bir bardak ağzı yardımıyla kesin. Mayalanması için yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Mayalanması için bir süre bekleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Soğuması için  bekleyiniz. Soğuduktan sonra sandc. ekmeği gibi ortasını kesin.
3- Diğer tarafta krema için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın pişirin. Pişme süresi boyunca karıştırın. Koyulaşmaya, kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın.Sana yagi  ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Krema ılıdıktan sonra sıkma torbasına doldurup ortasını ikiye kestiğiniz pastaların içine sıkıp kapayın.
Bir tavada sana ygi ve bifter cokolatayi birlikte eritiniz prenses pastanin uzuerine surunuz.
Üstüne erinis cokolatayi surup sogumasini bekleyiniz ,,Kibrisa ozgu bir pasta oldugunu biliyorum  dilerim begenirsiniz bu pastayi cok sevdigim bir arkadasim yapti bizlerle paylasmak istedi denemenizi tavsiye ederim degerli dostlarim  ,,,Bu nefis pastayi degerli arkadasimin http://safiyeile.blogspot.com/  duzenlemis oldugu  yoresel-lezzetler-etkinlige gonderiyorum hepinize afiyet seker olsun sevgilermi biraktim:))

4 yorum:

safiye serbest dedi ki...

Yasemin hanım etkinlige desdegin için çok teşekkürler arkadaşınızın ellerine saglık güzel bir tarif tekrar katılmanı beklerim tarifi gönderi sırasına göre yayınlarım.canım

safiye serbest dedi ki...

Selamlar yesemin güzel bir pazar günü dilerim tarifin yayında desdegin için teşekkürler canım tekrar katılmanı beklerim

safiye serbest dedi ki...

selamalar tekrar ben bu arada kıbrısla türkiye arası mekik dokuyoruz canım yasemin hanım önceden yayınladıgın yöresel yemek varsa olur niye olmasın sadece bana gönderdigini belirt benim linkimi yaz yeter bana bildir ben alırım msait oldugun zaman

safiye serbest dedi ki...

Tamam şimdi buldum çok teşekkürler yasemin hanım ellerine saglık güzel bir tarif yayınladıgım zaman haber veririm sana