1 Aralık 2009 Salı

""""Mulihiya"""




""MULIHIYA""
Malzemeler:
1/2-kilo dana veya kuzu eti.
1/2-kilo mulihiya.
5-tane kizarmis domats.
1- buyuk bas sogan.
1-1/2-bardak sivi yag.
6-7-tane limon .
biraz tuz.
YAPILISI;iraz

Bir buyuk plastik kabin icerisine su koyup mulihiyalarimizi
suda biraz bekletip avuc icerisine alarak  suyunu sikalim
bu islemi iki veya uc kere yapiniz  kirli suyunu alaliniz
Bir tencereye yagimizi koylum parcalara ayrilmis etimizi
isinmis yagimizda kizartalim ( kuzu etiyse etimizi cikarip bekletiniz )
eger dana etiyse kiyilmis soganlarimizla birlikte kizartip rendelenmis
domateslerimizi ilave ederek guzelge kizartiniz bir kasik salca ilave ederek
10.bardak su ilave edelim limonlari sikip bir kahve fincani limon suyu
ilave ederek suyumuzun kaynamasini bekleyiniz ,diger taraftan ,mulilihiyalarimizi
suyunu sikip kaynamis suymuzun icerisine ilave ederek karistirip kaynamasini bekleyiniz
kaynayinca kisik ateste pisirelim eger kuzu etiyse1/2 saat sonra ilave edip mulihiyanin icerisine
koyunuz cunku taze et oldugu icin muluhiyanin icerisinde erir .dana etini hep birlikte pisire,
bilirsiniz arkadaslar 1 veya 1/2 saat kadar kisik ateste pisiriniz eger su eksilirse biraz ilave edebilirsiniz
pismesine yakin agiz tadina gore tuz veya limon ilave edilir ,cok limonilave edebilir
yemegimiz pismis haline gelince ocagimizi kapatip servis yapi sicak sicak servis yapip yiyebilirsin.
yaninda aci biber gabbar veya salatalik tursusu cok nefis oluyor arkadaslar hepinize afiyet olsun sevgiler yaseminlerim.

Hiç yorum yok: