16 Mart 2010 Salı

""Nor Boregi( kibris)

Nor Boregi;
Malzemeler;
1- Kilo nor.
1- bardak seker.
biraz bahar.
1- kilo un.
1/2-kahve fincani sivi yag.
bir tutam tuz.
yogrulacak kadar su.
ve kizartmak icin 2- bardak sivi yag.
Once hamuru yogurup bir kenarda dinlendiriniz,
taze noru ezerek icine sekerve bahar katip karistiriniz .
Dinlendirilen hamurdan parcalar koparip oklava ile yufka buyuklugunde
aciniz yarim bolume hellimli yapilan hamur gibi malzemeden koyup kapatiniz kenarlarindan kesiniz .islem bittikten sonra bir derince tavaya yagimizi koyup orta ateste nor boreklerimizi iki tarafi pembelesinceye kadar kizartiniz kizarmis boreklerimizi kagit peceteye cikartip fazla yagi ceksin sonra ister sicak ister soguk afiyetle yiyebilisiniz hepinize afiyet seker olsun kibrisa ozgu yeni bir borek cesidi sizler orda yapiliyormu bilmiyorum denemenizi tavsiye ederim ..(eger norun icine koydugunuz seker az gelirse agiz tadiniza gore koyabilirsini hepinize kucak dolusu sevgiler .

1 yorum:

Adsız dedi ki...

canım arkadaşım sen nasılsın,iyi olmanı diliyorum.çok değşik bir börek sanırım nor nedir tama anlamadıkıbrısa özel bir şey sanırım afiyetler olsun sevgiler
nurdanın mutfağı