26 Nisan 2010 Pazartesi

""Tahiti Usulu Tavada Tavuk""


Tahiti usulu tavuk;
Malzemeler;
1-Tane iri takuk gogsu.
2-Tane carliston kirmizi biber.
veya carliston yesil biber.
2-Tane salatalik.
biraz kirmizi pul biber.
biraz kekik.
biraz tuz.
1-Yemek kasigi ketcap.
1- Kahve fincani sivi yag.
Yapilisi;
Tavuk gogsunu iyice yikayip gogsu ikiye ayirin dilim dilim kesin .
biberleri de aynen uzunlamasina kesip bekletin
salataliklari uc kisma kesin ,
yanlama dilimler kesin yarim santim kalinliginda.
Orta buyuklukte bir tavayi atese koyun sivi yagimizi ilave edip
biraz isitiniz.
kestigimiz tavuk goguslerini isinmis yagimiza katalik biraz karistirarak kizartalim carliston biberlerimizi de
ilave edelim iki uc dakika karistirip salataliklarimiz ilave edep karistiralim.
Kekik, kirmizi pul biber,ve tuzumuzu agiz tadimiza gere ilave edip ketcapimizi da ilave edip iyice
karistiralim guzelce karistirilan tahiti usulu tavugumuz servis olmasina hazirdir canlarim .
ben denedim nefis bir kizartma oldu sizlerde denemenizi tavsiye ediyorum hepinize bereketli bir hafta diliyorum sevgiler.

1 yorum:

humeyra dedi ki...

Bizim usulden tek farkı salatalık sanırım, eminim güzel oluyordur. Çünkü bir keresinde açlık başıma vurduğu ve dolapta sadece salatalık olduğu bir gün salatalığı kızartmıştım:) Sakız kabağının kızarmış haline çok benziyor ki o da güzel oluyor. Ellerinize sağlık.