11 Kasım 2012 Pazar

""Bumbar Dolmasi Nefis""



Malzemeler
4- adet koyun bumbarı.
500-veya 600, gr. orta yağlı kuzu kıyma.
1,1/2-su bardağı pirinc.
2-tane iri kizarmis domates.
2 -çorba kaşığı domates salçası,
1- yemek kaşığı pulbiber.
1-yemek kasigi karabiber.
2-yemek kasigi tuz.
1/2- kahve fincani limon suyu.
2-orta boy ince doğranmış soğan,
1/2- demet maydonoz.
1-su bardagi sivi yag.
(Ayrica kizartmak icin sivi yag.)
ve su.
Hazırlanışı ve yapilisi:
Bumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir. Tersi çevrilen bumbarlar tuzla iyice ovularak temizlenir. Temizlenen bumbarlar bir tencerenin içerisinde, tuzlu suda 3 saat dinlendirilir. Kıyma, pirinc, kup kup kesilmis domates,salça, karabiber, tuz, soğan, maydonoz,limon ,sivi yag,ve akisi kolay olsun diye biraz su katilir, karıştırılarak 10 dakika yoğurulur. Bu harç bir huni yardımı ile bumbara doldurulur ve bumbarlar 10 cm kadar ara ile bir iple baglanir, tencereye dizilir ve uzerine ortecek kadar su ilave edilir Kısık ateşte 30 dakika pişirildikten bir tavada kizartipil servis yapilir arzunuza gore isterseniz kaynamis da servis yapabilirsiniz.Suyuna makarina veya pilav yapabilirsiniz hepinize iyi geceler dilerim afiyet seker olsun sevgiler.

6 yorum:

efeninannesi dedi ki...

ellerine sağlık ablacım çok güzel görünüyo ben geldim çok özledim sizleri ben kimmiyim meleğin unuttunmu beni yoksa sivastan yavru vatana kuck dolusu sevgiler öptüm artık bu adresteyim

efeninannesi dedi ki...

meleğin geldi ablam iyi akşamlar sevgiler

efeninannesi dedi ki...

YASEMİN ABLACIM SENİ MİMLEDİM SORULAR SAYFAMDA GELİP ALIRMISIN ÇOK ÖPÜYORUM İYİ AKŞAMLAR

seherinörgüleri dedi ki...

merhaba hic tatmadigim ,ama denemek istedigim bir dolma cesidi,ellerinize saglik.sablonunuzda cok harika sizmi tasarladiniz.güle güle kullanin.sevgiler

Magia da Inês dedi ki...

♡¸.•°
Olá, amiga!

Boa semana!
Beijinhos do Brasil

✿ °•.¸♡¸.•°✿

Unknown dedi ki...

Canim ellerine saglik afiyetler olsun hayirli aksamlar canim.