9 Ekim 2012 Salı

""Karides Güveçte""

Uzun zamandir sizlere yaptigim yemekleri firsat bulup paylasamadim sizlere gelinimin yaptigi yemegi paylasmak istiyorum ,,,Ellerine saglik canim cok nefis bir yemekti tesekkurler bizlerle paylastigin icin sevgiler:) Güveçte karides
MALZEMELER:
 500 gr. karides .
250 gr. mantar.
limon suyu .
3-4 adet domates.
 bir miktar tereyağı .
kaşar peyniri rendesi tuz .
HAZIRLANIŞI Karidesleri haşlandıktan sonra ayıklayın. Başka bir kapta limonlu suda mantarlar haşlayın ve ortadan ikiye ayırın. Ayıkladığınız karidesleri tereyağında biraz kavurduktan sonra mantarla 2-3 dakika sote edin.. Daha sonra kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız domatesler ile tuz ilave edip 15- 20 dakika orta ateşte pişirin. Daha sonra bu karışımı küçük güveçlere pay edip üzerine bolca kaşar rendesi koyup 125 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. denemenizi tavsiye ediyorum degeli gonul dostlarim,,

4 yorum:

Sadece Yemek dedi ki...

ellerine sağlık canım nefissss görünüyor...

mormenekselerr dedi ki...

ellerine sağlık ablam bana da yolla şööööyle tepeleme

maria dedi ki...

SUPER!

mari

iğne oyalarım ve hobilerim dedi ki...

ellerine sağlık canım cokk nefis görünüyor banada beklerim şekerim