5 Mart 2010 Cuma

""Benim Asurem""

ASURE;
MALZEMELER;
1/2- su bardagi asurelik bugday.
1/2- ; ; ; pirinc.
1/2- ; ; ; kuru fasulye.
1/2- ; ; ; nohut.
1/2- ; ; ; kuru uzum.
1/2- kahve fincani ceviz ici.
1- Kahve fincani kus uzumu.
7 Tane kuru incir.
7-Tane kuru kayisi.
1/2- kahve fincani yesil fistik.
2- Corba kasigi Tereyagi.
3- su bardagi seker.
1. 1corba kasigi nisasta.( 1/2-su bardagi suda ezin.)
YAPILISI; Nohut,bugday,fasulye,ceviz, ve uzum bir gun onceden bol suya konarak islatilir.
Nohut ve fasulye ayri ayri dagilmayacak sekilde haslanir.Cevizlerin suyu suzulup,sicak suya
konur tekrar bekletilir. incir ve kayisi findik buyuklugunde dograni.Cevizlerin kabuklarinin
verdigi rengi iyice gider ve kabuklari soyulursa daha sonra asurenin icine koydugunuzda asurenin rengini
karartmaz.Bugday 1o bardak su ile iyice dagilincaya kadar haslayiniz .
Dagilmaya baslamadan pirincler iyice piserken bugday da sekli kaybolana ,ezilene kadar beraberce piser.
Eger su gelirse kaynamis su eklenir.
Sonra 3 bardak seker, fasulye,ve nohut konur ve bir tasim kaynar. Ceviz findik ( istenenirse biraz dovulmus )
uzum, kayisi,ve incirler eklendikten sonra suda ezilmis nisastayi ilave edip biraz daha kaynatip atesten
alip kaselere koyup soguyunca afiyetle yiyebilirsiniz canlarim ...
Bizim aile asureyi cok seviyor ara sira yapiyorum herkese hayirli cumalar dilerim kibristan sevgiler.

Hiç yorum yok: