10 Ocak 2011 Pazartesi

""Kaymak Yagli Katmer""

""Kaymak Yagli Katmer""
Malzemeler:
200-Gr kaymak yagi.
1- Bardak seker.
1/2.kilo un.
yogrulacak kadar su.
bir tutam tuz.
biraz sivi yag.
Yapilisi:
Yag,un,tuz suyu karistirarak kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edilir.Hamur kucuk bezeler halinde oklavayla acilir .Acilan bezelere ,bol kaymak yagi ve seker surulur.
dorde katlnarak kare seklinde bohca bezeler yapilir ve sacta pisirirken yaglanir cevrilir .Sicak sicak afiyetle yiyebilirsiniz canlarim ...Silerin oraladra kaymak yagi varmi bilemiyorum yoksa ayni isleme bezelere sivi yag ve seker de koyup yapabilirsiniz cok nefis oluyor denemenizi tavsiye ederim ..Sglikli huzurlu mutlu bereketli bir hafta gecirmenizi diliyorum kibristan kucak dolusu sevgiler:))

8 yorum:

gelibolu17 dedi ki...

Ellerine sağlık canım,selamlar

Bayram Kombesi dedi ki...

ELLERINE SAGLIK NEFIS GORUNUYOR

ahsen58 dedi ki...

of of şimdi olsada yesem karnım acıktı çok güzel görünüyor bari bitanesini alayım eline sağlık ablacım sevgiler

huuuubakbi dedi ki...

anneannecim de çk guzel yapardı ablacim eline saglik

efeninannesi dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ABLACIM Bİ TANE ALIP KAÇTIM SEVGİLER

susamcorekotuFeriha dedi ki...

kaymak yağını ben bilmiyorum:(
eline sağlık balıkesir den kıbrısa selamlar

Arzu'nun hobileri dedi ki...

merhaba ablacım.çok teşekkür ederim.ellerine sağlık senin de katmerin çok lezzetli görünüyor valla.katmeri çok severim. :))ablacım ben cumartesi günü annemlere gideceğim.malum okullar sömestri tatiline girdi.bende fırsattan istifade annemlere gidiyorum.maalesef annemlerde pc ve internet yok.ancak ağbimlere gidersem eğer bir fırsatını bulup sana yazarım ablacım.bu zaman zarfında kendine iyi bak.ellerinden öpüyorum.sevgi ve sağlıcakla kalınız.

Öznur dedi ki...

30 Mart - 25 Nisan 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 12.'si olan "45 Dakikalık Tarifler" etkinliğine ben http://www.tarifkolik.com ev sahipliği yapacağım.
Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.
Bunun için yapmanız gerekenler:
Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobidünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber
vermelisiniz. Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
Siteniz yoksa; oznur@tarifkolik.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
Haydi hazırlanması ve pişmesi 45 dakikayı geçmeyecek pratik tariflerinizi 25 Nisan'a kadar gönderin ve ne kadar hızlı olduğunuzu gösterin.
Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
GÜZEL PAYLAŞIMLARLA BULUŞMAK DİLEĞİYLE
SEVGİLER..
ÖZNUR