irmik helvasi;
malzemeler.
6- bardak irmik.
75-gr sana yag.
biraz badem.
Serbeti icin.
5-bardak seker.
11-bardak su.
biraz gulsuyu.
Yapilisi.
Once bademleri bir cezveye su koyum biraz kaynatiniz suyunu suzup kabuklarini cikarip ikiye bolunuz.
Bir buyuk tencereye sana yagimizi koyup eritelim icerisine bademlerimizi koyup pembelesinceye kadar bekleyelim irmigimizi katip kisik ateste devamli karistirarak kizartalim kokusu cikinca biraz pembelesince onceden yaptigimis serbeti irmik karisimli tenceremize azar azar dokup karistirarak mahallebi kivamina gelinceye kadar karisriralim helvamizin kivami oluca bir payreks veya celik bir tepsinin icerisine dokup guzelce yayip uzerini duzeltelim.
soguyunca servis yapip afiyetle yiyebilirsiniz .gecenlerde arkadasimla birlikte yaptigimiz irmik helvasini zannedersem cogumuz biliyordur ben yinede bilmeyenler olur gibisinden paylasmak istedim ( bizler burda olen anisina 3,cuncu gunu tepsi tepsi yapip kimsesiz kisilere yurtlara camilere ve askerlerimize dagitiyoruz.
hepinize kucak dolusu sevgiler yaseminlerim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder